George Şerban

Pentru un Parlament puternic şi respectat! Pentru o Românie democrată şi demnă!

Dupa 20 de ani – Partea II-a – Pregatirea „bizonului” pentru un premier … intarziat

Posted by George Serban pe 20/12/2009

Evenimentele ma obliga sa incep, asa cum se cuvine, cu … epilogul.
Vi-l prezint! El este prim-ministru al Romaniei. Comparati-l cu cine vreti. Cu Manea Manescu, cu Ilie Verdet, cu Dascalescu, cu Petre Roman, cu Stolojan, cu Vacaroiu, cu Ciorbea, cu Radu Vasile, cu Isarescu, cu Adrian Nastase, cu Tariceanu. Nu veti gasi nimic corespondent, la nici unul dintre cei enumerati. Poate, doar, ceva … obedienta la Manea Manescu. Dar acela stia economie!
„Spargatorul de val” al iesirii Romaniei din criza ne anunta oficial doua lucruri nesemnificative. Primul, ca el reprezinta guvernul, deci nu-l conduce. Asta ar putea fi o veste buna! Apoi ne informeaza ca el, premierul Romaniei, ar fi dorit o crestere economica mai mica dar Camatarul i-a cerut s-o tripleze. Asta ar putea sa nu fie o veste buna …

Silviu Brucan ne spunea ca romanilor le-ar trebui vreo 20 de ani sa termine tratamentul psihiatric si sa intre in viata. Multi spun ca Oracolul a fost optimist si a gresit.

Eu nu cred ca Silviu Brucan a gresit. A judecat lucrurile normal pe baza unor informatii corecte, aflate la indemana, atunci.
Cine ar fi crezut ca pe multi romani, pentru a-i trimite pe scara evolutiei, trebuie sa-i si asezi pe directie, altfel, existand riscul s-o ia invers, spre maimuta lui Darwin?!
Cine ar fi crezut ca unul dintre primele sloganuri ale unei prese, devenite libere, va fi indemnul … „te uiti si castigi!”, indemn adresat unui popor obisnuit, timp de decenii, sa munceasca fara dreptul de a se bucura de rezultatul muncii?!
Cine ar fi crezut ca prima optiune a unui popor indobitocit cu muzica patriotica si cultura „la comanda”, va fi scheunatul manelelor cretinizante?!
Cine ar fi crezut ca doi oameni inteligenti, instruiti, educati, ca Ion Iliescu si Petre Roman isi vor sufleca manecile, vor baga minile pana la cot in borhotul, in drojdia nomenclaturii securist-comuniste pentru a scoate la spuprafata un mutant, o hidosenie morala, un germene de cristalizare a unei noi mizerabile categorii sociale?! Cine ar fi crezut ca aceasta hidosenie, reprezentand cea mai decazuta parte a nomenclaturii securist-comuniste va avea tupeul sa se autoinstituie liderul luptei anticomuniste si, incepand de maine, in ziua Revolutiei Romane, sa devina, prin asociere de imagine, simbolul acesteia?
Silviu Brucan nu putea sa anticipeze toate aceste … neasteptate evolutii ale democratiei originale.

Treceam, absent, peste canalele de televiziune. Un ecran cu o grafica „varza” mi-a atras atentia. Un anunt, scris cu litere luminoase, mi-a atras atentia.
… „In cateva momente, urmeaza ca noul prim-ministru al Romaniei sa ajunga la OTV” – avertiva anuntul. Era postul OTV sau, daca nu ati stiut, televiziunea poporului(!!!)

19:24 – si in cateva momente, ireparabilul urma sa se intample. Astept, ascultandu-l pe Gheorghe vorbind despre reforma si gandirea lui.
Stiti cum se spune, … fascinatia uratului! Sunt hipnotizat!

19:28 – considerand „momentul” egal cu … „secunda”, constat ca au trecut 240 de momente si anuntatul oaspete nu a sosit. Ma cam plictisesc dar … sunt, in continuare, hipnotizat. Imi petrec urmatoarele momente cu Alexandru, care ar putea fi unul dintre autorii programului de guvernare. El dicteaza si domnu’ Barbu, atent, scrie sa nu se piarda nimic …

Domnu’ Barbu, un fel de Guru al celor care suna la Televiziunea poporului, scoate din el tot ce poate. Banu’ pe care-l primeste, trebuie rasplatit. Bate campii cu mesaje subliminale, negandite, turuite cu unicul scop, nepremeditat, de a imbeciliza auditoriul … telespectator.

Bineinteles, ma plictisesc! Chiar si curiozitatea de pasionat zoolog nu ma poate tine lipit de ecranul varza al Televiziunii poporului. Dar voi reveni … Nu-l pot pierde pe … desemnat, adica pe redesemnat de catre realesul impostor.

20:46 Uit sa revin si ma intorc impacientat ca am pierdut show-ul cu liderutul. Cu bucurie, contat ca am venit la timp. Constat ca … „In cateva momente, urmeaza ca noul prim-ministru al Romaniei sa ajunga la OTV”. Ma uit la ceas si observ ca, de la primul anunt, au trecut … 4.920 de momente.
Cel putin, nu mai vad si aud idioti pe ecran. Inteleg ca se pregateste ceva frumos.
O urmaresc pe doamna Paula care ar trebui sa aduca … frumosul. Nu rezist! Plec dar, deja, sunt curios sa vad pana unde poate merge … Il las cu doamna Paula.

20:51 Micul Vibrator inca nu a sosit. Nea Dan incearca sa intretina atmosfera, ridicand tensiunea asteptarii la cote orgasmice … trecusera 5.220 de momente …

21:47 … Nu stiu care este idiotul … Ca-si bat joc de romanii pe care ii evoca in campaniile electorale, este limpede! Orgasmicul Vibrator vorbitor a venit dupa 8.580 de … momente. Adica, dupa 2 ore si 43 de minute. Oricum, nu ma interesa, ce va spune …

N-are nici o importanta! Nu se va schimba nimic … N-am putut nici macar sa zambesc! Dimpotriva, aproape ca mi-au dat lacrimile … Ce vina au copiii nostri?!

20 răspunsuri to “Dupa 20 de ani – Partea II-a – Pregatirea „bizonului” pentru un premier … intarziat”

  1. dramoleta said

    M-am uluit si eu cand l-am auzit spunand „aceasta este cresterea economica negociata cu FMI”. Bineinteles ca m-am intrebat imediat de ce mama naibii nu a negociat-o ceva mai sus , daca tot se poate 😯 😆

  2. @dramoleta, n-ai inteles? el o vroia chiar mai mica! sa nu se simta umilit …

  3. Lilick said

    Buna. George! Ai o leapsa la mine. 🙂

  4. codeus41 said

    buna dimineata George

  5. pastel said

    Circumstante atenuate, domnule! Este „cosasul cel mai bun din guvern”. De ce i-ar trebui „economie” cind a facut „dreptul”, care l-a invatat sa „minciuneasca la infinit”. Ma surprinde cu cita usurinta trece peste sfaturile parintilor: „mama nu te avinta prea sus” i-o fi spus cu buna credinta mama dlui Boc; „acolo unde nu te pricepi nu-i ca la coasa, pe dealurile de aici, pe unde alergai vara in camasuta si fara pantaloni” ori i-o fi mai spus „mama cind intilnesti omul spin (fara par pe cap) fi supus precum Harap Alb din poveste, ca pina la batrinete ai timp sa te pui si in slujba demnitatii neamului tau, ai rabdare maica, ca mai sint scari si trepte (a se vedea guvernul „Boc I, -II, _III? si IV”) pe care sa le urci si de pe care tre sa cazi, ca altfel nu mai ajungi sa mai dai cu coasa”!
    Bre, Dl Boc, cind se mai aplica Constitutia, asa cum ziceai matale, in scrierile alea citite de mai tinerii tari? Ce zici bre? Cine nu te lasa? Si de ce ne pui, pe noi, pe ginduri, caci mama matale e femeie de treaba si nu trebuie sa pata rusinea din cauza unui boc ce-si are sprijin si pe miini si pe picioare, nestiind ca demnitatea este, cind sta, in gind si fapta, doar vertical, numai pe picioare (ca la coasa bre).
    Domnule George,
    Nu pra ma pricep cum sa ajunga intrebarile mele la Dl Boc IV si va rog sa-mi dati un sprijin, o cale, o directie si, neaparat, un sens, ca sa nu merg pe multe precum Dl. Boc.
    Multumesc.
    Sa auzim de bine! Cu stima!
    de la pastel, in ajun de sarbatori.

  6. theodora0303 said

    Buna dimineata domnule Serban!
    Buna dimineata tuturor!
    Ce parere aveti despre acest domn Barbu?

  7. @theodora, buna dimineata! despre acest domn Barbu, pe care l-am cunoscut cand lucra la TVR, institutie pe care acum o barfeste, in nestire, ca prostul, am o parere mizerabila. Daca a fost, vreodata, om de televiziune, s-a descalificat …

  8. @Cody, buna, prietene!

  9. @pastel
    Ma gandesc, tot mai mult, in ultimul timp, cum sa facem sa fim cat mai multi care sa punem aceleasi intrebari, care sa nu poata fi ocolite sau sa ramana fara raspuns. Trebuie sa existe o cale si o vom gasi!

  10. nicole said

    Cata rabdare!!! sa-l ascultati pe DJboc!!!! 🙂

  11. teonegura said

    Emil Boc a devenit deja studiu de caz, ar trebui trecut in DEX ca sinonim pentru obedienta, poate chiar superlativ al acesteia. In rest, ZeroTV (adica OTV) e doar o matura infipta-n curul acestui Boculet cu pantalanii suflecati mereu, sa poata face mai usor curat pe unde a trecut. Spre ghinionul lor insa, nu toti suntem dobitoci, sau indobitociti, desi cam astfel ne trateaza.

  12. @teonegura
    ¨Spre ghinionul lor insa, nu toti suntem dobitoci, sau indobitociti, desi cam astfel ne trateaza¨ Ceea ce spui, este adevarat! Dar la ce ne-a folosit? Ei se impuiaza sub ochii nostri … si prin ZeroTV. Si atunci, daca nu ne uitam la OTV se rezolva problema?

  13. @nicole, nu-i vorba de rabdare. Dar daca te intorci cu spatele la ei, sunt si mai periculosi. S-au inmultit hranindu-se din indiferenta noastra. Si, avand puterea, se vor inmulti si vor deveni puternici. Acum, inca nu sunt …

  14. nicole said

    Corect. Sper sa gasim o solutie sa fim mai puternici decat ei. Nu e simplu. Dar eu SPER ca ne vom uni toti cei care „indraznim” sa gandim.

  15. kindjal said

    buna seara.
    Am citit unele din postarile dvs si in articolu’ asta pomeniti de ‘silviu brucan’ cu o tenta laudativa. Pai cind scrieti de securisti si comunisti nu includeti si pe acest dinozaur stalinist?
    Ori poate scrisoarea bolsevicilor numita a celor6 sau participarea la ceea ce propaganda media numeste ‘revolutie’ il absolva pe S Bruckner de crimele anilor’50, unde a avut un rol principal..
    Faptul ca a debitat porcaria aia cu trecerea a 20 ani, este doar una din multele insulte, scuipate in obrazul romanilor de personajul asta..
    .. si cam atât .

  16. @kindjal
    Nu cred ca rezulta ceva laudativ la adresa lui S. Brucan, din text. Cand scriu de comunisti ma refer atat la el, cat si la altii. Cand scriu despre securisti, ma refer la mai multi, incepand cu Basescu despre care stiu ca au fost. Despre Brucan, nu am informatii ca ar fi fost securist prin urmare, prefer sa nu fac speculatii. Sunt sigur ca si dumneavoastra vorbiti … ¨dupa ureche¨. In rest eu doar ma raportez la aprecierea lui, privind cei 20 de ani si cred ca prorocirea nu s-a implinit. Doar daca dumneavoastra nu aveti alte informatii sau perceptii inaccesibile oamenilor cu abilitati normale.

  17. kindjal said

    – cititi ziarul Scanteia din obsedantul deceniu, acolosa se ascuţea lupta de clasa, „burjuii” erau demonizati si tribunale ale poporului erau create ad-hoc de alde bruckner alias brucan. Nu a fost securist a fost un instigator de prim rang la genocidul rosu, ca multi altii, trecut pe linie moartă de Ceausescu(de aici ura ăstuia ) ..parca si Memorialul Durerii a dat cate ceva din ‘opera’ bruckneriană. Da’ inteleg ca acum e trendy sa dai citate din bolsevici spalati de valul ‘revolutionar’si reinventati mari analisti :)..din pacate a scapat de un eventual proces adevarat(nu s-a dorit) al crimelor comunismului.
    Sapaţi mai adinc in trecut inainte să contraziceti pe cineva, fiindca doar cliseele nu ţin loc de adevar..sau tin doar pentru fanii dumneavoastra.

  18. @kindjal
    Abia acum, ati inceput sa inteleget foarte vag despre ce este vorba. Metaforic exprimandu-ma, tocmai asta nu vreau sa fac. Sa sap adanc … Sunt sigur ca daca fac asta, dau si peste Brucan dar si peste dumneavoastra! Desi, daca ma gandesc bine, el nu umbla pe bloguri ascunzandu-si numele. Impreuna cu altii, i-a scris lui Ceausescu, asumandu-si gestul cu indrazneala. Dumneavoastra, mu! Ei bine, eu vreau o lume fara Brucan si fara dumneavoastra. … Nu pentru mine!

  19. kindjal said

    da adevarul doare..nu va ajuta numele real sunt anonimul perfect si neimplicat in diverse.. 🙂 doar netu e plin de pseudonime si nume false, tre sa stiti chestia asta. Doar si cel citat de dumneavoastra a purtat numele de „razboi” pana la sfarsitul vietii ( nu stiati nici asta?!?) Si aveti dreptate pe atunci nu se bantuia pe bloguri, se umbla cu securitatea si militia dupa dujmanii de clasă..ce vremuri! sper ca nu sintetzi nostalgic.. 🙂 Si stati calm, nu sint fan Basescu, ba chiar sint apolitic bun aşa?.=) Sarbatori fericite.

  20. @kindjal
    Mie-mi spuneti de chestia cu … „anonimul perfect”?! Ce naiba, sunteti om in toata firea! Si nu de ici, de colo …
    PS: … si sa stiti ca DEX-ul, in anii ’90, a facut si unele concesii, pentru a se adapta vietii – era sa zic, realitatii! – si limbajului popular. In adevaratul sens al cuvantului, „apolitic” inseamna … fara cultura politica, nu … in afara politicii 🙂 S-a cam brodit.
    PS bis: … era sa uit esentialul! Ce grad aveti? Chestia cu IP ul ati invatat-o singur … sau …

Sorry, the comment form is closed at this time.